Jeugdbrandweer
Apeldoorn

Wedstrijden

   
Jaarlijks doen wij met de jeugdbrandweer mee aan landelijke wedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd onder leiding van Stichting Jeugdbrandweer Nederland (JBNL). Tijdens deze wedstrijden moeten de deelnemende ploegen een incident bestrijden wat wordt ge├źnsceneerd door middel van vlammenborden, vuurlinten en knetterkasten. Er wordt getracht om zo veel mogelijk de werkelijkheid te benaderen, waarbij de ploegen hun kennis van de technische en tactische brandbestrijding kunnen laten zien. De wedstrijden hebben een competitie-element waarbij ook spanning en emotie is te zien. De wedstrijden van de jeugdbrandweer zijn onder te verdelen in meerdere klassen.

  • Kwalificatie wedstrijden
    Deze wedstrijden worden gehouden als voorronde verdeeld over Nederland, waarbij per klasse een aantal ploegen zich kunnen plaatsen voor de halve finale.

  • Halve finale wedstrijden
    Dit zijn wedstrijden waaruit een aantal ploegen zich kunnen plaatsen voor de finale wedstrijden. Deze wedstrijden kunnen plaatsvinden verdeeld over Nederland.

  • Finale wedstrijden
    Dit zijn finalewedstrijden, die gehouden worden in een gemeente in Nederland. Per klasse is de ploeg die op plaats 1 eindigt landskampioen van Nederland.

┬ę Jeugdbrandweer Apeldoorn 2012-2016