Jeugdbrandweer
Apeldoorn

Wat is de jeugdbrandweerJeugdbrandweer Apeldoorn is het enige jeugdbrandweerkorps in het brandweercluster EVA (Epe – Voorst – Apeldoorn). De jeugdbrandweer is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Iedere zaterdagochtend houden wij onze oefenochtend van 08:30 uur tot 11:00 uur. Tijdens de oefenochtend krijgen de jeugdleden, door jeugdleiders, les in het brandweervak. Tevens wordt ieder jaar deelgenomen aan de landelijke toetsen en wordt er meegedaan aan de jeugdbrandweerwedstrijden. Ook kan de jeugdbrandweer ondersteuning leveren bij opendagen van brandweerkorpsen of andere evenementen.

Junioren
De taken van de junioren berust op de les en leerstof zoals deze is beschreven in het lesboek voor de junioren. Dit is met name gericht op de schakel repressie uit de veiligheidsketen. Andere onderdelen of activiteiten die bij de junioren behandeld worden zijn o.a. uitleg over de schakel risicobeheersing uit de veiligheidsketen, uitleg van team brandonderzoek, natuurbrandbestrijding en grootwatertransport.

Aspiranten
Ook de taken van de aspiranten berust op de les en leerstof zoals deze is beschreven in het lesboek voor de aspiranten. Dit is met name gericht op de schakel repressie uit de veiligheidsketen. De onderdelen die bij de aspiranten behandeld worden zijn inprincipe hetzelfde als bij de junioren. Wel wordt de lesstof uitgebreid met THV (technische hulpverlening) en OGS (ongeval gevaarlijke stoffen).

© Jeugdbrandweer Apeldoorn 2012-2016